Талантливи ученици от НУМСИ „Христина Морфова“ участват в националния маратон „Обичам българската музика“

Традиционният маратон, посветен на Националния празник 3-ти март, „Обичам българската музика“ ще се проведе и тази година в двете зали на Концертен комплекс „България“. Това съобщиха от пресцентъра на Софийската опера и балет.

И тази година младите таланти от НМУ „Любомир Пипков“ – София, НУМТИ „Добрин Петков“ – Пловдив, НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, НУИ „Добри Христов“ – Варна, НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора и от Националната музикална академия ще демонстрират таланта си в Камерна зала от 10 до 18 ч.

Те ще представят творби от българските класици Панчо Владигеров, Марин Големинов, Любомир Пипков, Георги Златев-Черкин, Васил Казанджиев, Борис Карадимчев, Милчо Левиев, Александър Текелиев, Лазар Николов, Александър Райчев, Парашкев Хаджиев, Росен Балкански и др.

От 19ч. в голямата зала „България“ камерният ансамбъл „Софийски солисти“ заедно с ансамбъл „Филип Кутев“ ще завършат празника с концерт с музиката на Георги Андреев.

 

Кои са талантливите възпитаници на НУМСИ „Христина Морфова” в Стара Загора, които ще участват в програмата на маратона „Обичам българската музика” – сподели специално за медията ни директорът на училището Красимир Къшев. Една от изненадите в изпълненията е авторската пиеса на младия преподавател по китара в Илин Папазян „Българско” в изпълнение на талантливия ученик Георги Иванов:

 

Георги Златев-Черкин – „Пасторал“

Изп. Димитър Гайдаров – флейта

Клавирен съпровод: Полина Влахова

НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора

 

Филип Кутев – „Драгана и славей“

Петър Льондев – „Кавал свири“

Изп. Акапелен ансамбъл от класовете по поп и джаз пеене

НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора

 

Илин Папазян – „Българско“

Изп. Георги Иванов – китара

НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора

 

Любомир Пипков – „Празник“ из цикъла „Метроритмични картини и студии“, оп.77

Изп. Евгени Станев – пиано

НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора

 

Петър Петров – „Studium XXIV“

Изп. Велияна Гутева – пиано

НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора

 

Долап.БГ