Старозагорските „Усмивки“ участваха в концерт с Биг бенда на Националното радио

Преди дни в проведения концерт „Мост между поколенията“ в Първо студио на БНР, участваха и момичетата от Вокална студия „Усмивки“ – Стара Загора. По покана на продуцента Мая Райкова, те имаха честта и удоволствието да работят с Биг бенда на Националното радио и с един от най-добрите млади диригенти George Miltiyadoff! Това само по себе си е оценка за високото музикално ниво , които девойките, под ръководството на вокалните педагози Жанина Янкулова и Елена Маликатова показват при всичките си изяви и конкурси.

Идеята на концерта „Мост между поколенията“ е млади гласове да изпълнят златни български хитове, – уточни за Долап.бг Елена Маликатова. -Преди една година нашите момичета спечелиха конкурс в Пазарджик и част от наградата им беше участие в „Мост на поколенията“. Представихме се с две песни – „Хора и улици“ от филма „Момчето си отива“ и „Яворова пролет“. Получихме одобрението на музикални редактори, композитори, професионалисти, което разбира се ни радва“.

Предната седмица гласовитите старозагорки бяха на конкурс „Евър грийн фест“. Състезанието се реализира в две направления: за чужда песен и за българска песен. При голяма конкуренция, за изпълнение на чужда песен квинтетът получи втора награда, а за българска – първа с песента „Яворова пролет“.

Те са пет красиви и талантливи момичета – Яна, Теодора, Деница, Зара и Кристина. От малки са в студията , но вече четири от тях са абитуриентки. Зара учи в Музикалното училище, Теодора е от ППМГ „Гео Милев“, Яна и Криси са от ГПЧЕ „Ромен Ролан“, Деница е от СУ „Максим Горки“, където учи испански език.

Десетки са наградите, най-високите отличия и призове. Зад тях се крие много труд, упоритост, амбиция и талант, даден им свише.

Браво, момичета! Сбъдвайте мечти и продължавайте да радвате с вашето високо изкуство.

Росица Ранчева