Учениците от Начално училище „ Димитър Благоев“ отдадоха почит на Апостола

Роди се и поведе ни в борба, обесен бе, но нивга не умря!“

На 19.02.2024 г. колективът и учениците на Начално училище „ Димитър Благоев“ отдадоха почит на Апостола на Свободата – Васил Левски.

Пред НЧ „ Климент Охридски- 1858“ се проведе честване на 151 години от гибелта на Апостола на Свободата. В честването участие взеха учениците от 1“б“ клас с класен ръководител Таня Иванова, 2 „а“ клас с класен ръководител Мария Георгиева, 2 „б“ клас с класен ръководител Рада Димитрова и 3 „б“ с класен ръководител Галя Георгиева. Децата изказаха своята почит и преклонение пред делото на великия българин – Васил Левски, като рецитираха стихотворението „На Левски“ от Недялко Йорданов, „Обесването на Васил Левски“ от Христо Ботев и песента „Кажи ми, горо“ и поднесоха цветя пред паметната плоча.

Учениците от 3 „а“ клас с класен ръководител Татяна Колева посетиха Хилендарския метох и поднесоха цветя на паметника на Васил Левски. Те с особено вълнение се включиха в общоградското честване и националната инициатива за отбелязване на 151 години от гибелта на Апостола на свободата – едновременно рецитиране на Ботевото стихотворение „Обесването на Васил Левски“ в 12:00 часа на 19. февруари.

Класните ръководители на 4“а“ клас Добрина Русева, 4 „б“ Мирена Футекова и на 1 „а“ клас Женя Атанасова подготвиха презентации, мисловни карти и работни листи, с които по вълнуващ начин запознаха учениците с любопитни факти за живота на Апостола.

Поклон пред паметта ти, Апостоле!

Таня Иванова -класен ръководител на 1 „б“ клас