Проф. Минко Балкански уважи млади певци, ученици на знаменитата Райна Кабаиванска

Париж. 15-и февруари 2024г. Опера Бастий.

През гласовете на младите певци, Райна Кабаиванска бе отново със своята публика в Париж.

Прекрасните Александрина Михайлова, Вероника Симеони, Джузепе Инфантино и Хе Канг, артисти от Школата Кабаиванска, пяха на сцената на Операта, аплодирани от вярната и обичаща операта публика.

Щастлива съм да отбележа, че на това уникално събитие в публиката беше проф. Минко Балкански заедно с моите приятели, пристигнали специално от Лондон Надежда и Марин Хаджийски и техния син Маттео.

Проф. Минко Балкански аплодира младите ученици на голямата Райна Кабаиванска и бе щастлив да се срещне лично с тях, с д-р Георги Текев – изпълнителен директор на НБУ и продуцент на примата Райна Кабаиванска и разбира се с неуморната Десислава Бинева директор на Български културен институт в Париж. След този великолепен концерт публиката аплодира специално и професор Балкански с почит към неговите заслуги и с респект към достолепната му възраст. Да си на 97 години и да отидеш да уважиш младите таланти – ученици на друга голяма световно известна и обичана българка, е наистина достойно за уважение. Браво на организаторите на това изключително събитие в Париж и на добър час на тези прекрасни млади таланти, изваяни и подготвени изкусно от такъв учител като змаменателната ни Прима на оперното пеене. Респект!

⭐ 🎵 🇫🇷 SERATA BELCANTO, le 15 février, au Opéra Bastille, Studio Bastille

Veronica Simeoni

Mihailova Aleks

Giuseppe Infantino Tenor

Hae Kang

Boryana Lambreva – piano

George Tekev – Producer

Vive l’art! Vive l’opera!

/ част от снимките са от стената на д-р Георги Текев. Останалите ми изпрати Надежда Хаджийски. Всичко, което разказвам от първо лице, ми го разказа тя. Аз за съжаление не можах да присъствам на този празник на талантите, но пък ето – имам личен кореспондент, за да ми разкаже тази радост

Лично Благодаря на Георги Текев за всеотдайността му в това да подкрепя младите таланти на родината.

Владина Цекова