Навръх Тодоровден в Стара Загора ще шетат кукери от цялата страна

𝐗𝐗𝐈𝐈𝐈 ФЕСТИВАЛ НА МАСКАРАДНИТЕ ИГРИ ще събере в Стара Загора кукери, бабугери, арапи, старци и други шумни и колоритни персонажи от цялата страна.
📅 На 23 март 2024 г., Античният форум „Августа Траяна“ ще бъде огласян от мощния звън на хлопки и звънци на атрактивни кукери от 🔹 Шумен 🔹 Перник 🔹 Русе 🔹 Силистра 🔹 Разлог и други близки и далечни краища на България.
🔊 Празничният букет от неповторими емоции, багри и звуци ще предложи на жителите и гостите на Стара Загора вълнуваща среща с маскирани персонажи, които ще прогонят злите сили, студа и тъмнината…
🤩 Сред участниците в тазгодишното издание на фестивала са и Дервишката група на читалище „Отец Паисий-1890“ с. Лесичово, община Пазарджик, която ще представи обичая „Дервишовден в Лесичово“, вписан в 🇧🇬 Националната листа на нематериалното културно наследство „Живи човешки съкровища-България“ през 2014 г.
🕤 Началото ще бъде дадено в 𝟗:𝟑𝟎 часа с пъстро дефиле по централните улици на града, след което започва програмата с най-малките кукери – малчуганите от детските градини в Стара Загора.
✅ Станете част от един от най-колоритните и атрактивни фестивали в България!
Очакваме Ви!
Организатори на фестивала са:
▪️ Община Стара Загора | https://shorturl.at/syDFN
▪️ НЧ „Николай Лилиев 2005“ Стара Загора
▪️ НЧ „Настроение 2017“ Стара Загора | https://shorturl.at/bxEK3
▪️ Регионален исторически музей | https://shorturl.at/nCD13