София горещо аплодира изкуството на Старозагорския куклен театър

С бурни аплодисменти и пълни салони премина първата част от февруарското турне на Старозагорския куклен театър в София. На сцената на Столичния куклен театър в три последователни дни бяха изиграни пет представления, четири от които детски.

Началото бе поставено в петък вечер, 9 февруари, с пиесата за възрастни „Хотел“, която е селектирана за участие в Международния театрален фестивал през май в Нови Сад, Сърбия. Представлението без думи събра в салона приятели и почитатели на кукленото изкуство, за да видят историята за любовта от пръв поглед, за онези няколко секунди, които спират времето.

С огромен интерес и възторг малки и големи изгледаха „Парченце от луната“ като и двете представление бяха играни при пълни салони. Със същия успех и радост бяха посрещнати представленията на „Тайната на Ленхен“, спектакъл с две номинации за Икар тази година- за най- добро куклено представление и за постижение в кукленото изкуство на режисьорката Елица Петкова. Блеснали очи, светлина в душите, искрени поздравления и високи оценки са поредните безценните подаръци, които получиха старозагорските артисти.

Следващото представление, което ще се играе в София е спектакълът за възрастни „Самотата в съвременния човек/ свят“, ко-продукция с Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, Плевен. Драматизацията и режисурата са на Веселка Кунчева, датата на представлението е 28 февруари от 19:00 часа, на сцената на Младежкия театър „Николай Бинев“. Билети на касата на театъра или онлайн .

През март „Тайната на Ленхен“ ще гостува отново на сцената на Столичен куклен театър. Представлението ще е част от Софийски куклен театрален салон, организиран от Съюза на артистите в България. Датата е 26 март 2024 г. от 13:00 часа. Билети ще бъдат пуснати скоро на касата на театъра.

Велизара Цонева