Ученици от ППМГ „Гео Милев“ са медалисти от престижен турнир по шахмат в Стара Загора

Преди седмица в Мол „Галерия“ се проведе шахматен турнир. Учениците на ППМГ „Гео Милев“ Крум-Петър Кисьов от 9в, Ивайло Вичев от 9а и Фабияна Костадинова от 7б клас се представиха блестящо и заслужено станаха медалисти на турнира.
Крум и Ивайло постигнаха по 5 победи от 6 кръга, като единствените им загуби са съответно от гросмайстор и международен майстор. В определени етапи на играта момчетата успяваха да постигнат значителен превес над много по-опитните си противници. Сред 150-те състезатели Крум-Петър Кисьов се класира на III място в целия турнир. Ивайло Вичев дели същото място, но само поради допълнителни показатели получи също престижната награда – I място за участници до 18-годишна възраст. Фабияна Костадинова, която е настоящия национален шампион за момичета до 14 години, в турнира постигна I място при момичета до 18-годишна възраст.
Екипът на ППМГ „Гео Милев“ поздравява нашите шахматисти за поредното им силно участие! Бъдете здрави и продължавайте да успявате и да побеждавате! Горди сме с вашите постижения!