В София ще гостува Старозагорският куклен театър

Старозагорският куклен театър ще гостува в София с четири от своите нови спектакли през февруари. От 9 февруари 2024 г., в три последователни дни в Столичния куклен театър ще може да гледате спектаклите „Хотел“, „Парченце от луната“ и „Тайната на Ленхен“. В края на месеца в Младежкия театър „Николай Бинев“ ще се играе „Самотата в съвременния човек/свят“, ко-продукция с Драматично-кукления театър „Иван Радоев“- Плевен.

На 9- ти февруари от 19 ч. на сцената на Столичен куклен театър зрителите ще могат да видят „Хотел“ с режисьор Любомир Желев. На 10-ти от 11:00 и 17:00 ч. е представлението „Парченце от луната“ на Анна-Валерия Гостанян.

На 11 февруари номинираната за ИКАР за постижение в кукленото изкуство режисьорка Елица Петкова ще представи своя спектакъл „Тайната на Ленхен“, който също получи номинация за Икар за най- добро куклено представление. Представленията са от  11:00 и 13:00 часа.

На сцената на Младежкия театър „Николай Бинев“ ще можете да видите представлението „Самотата в свременния човек/свят“ на режисьора Веселка Кунчева. Датата е 28 февруари от 19:00  часа.

Билети може да купите от касата на театъра или онлайн.

Велизара Цонева