Среща с медии и граждани организира ФБ групата „С любов за Стара Загора“

Здравейте, приятели!
📌На 22.10. 2023 г. ви разказахме за нашето предложение за естетическа намеса в центъра на града ни, което тогава беше прието с ентусиазъм от представителите на Общината – в лицето на главния архитект към тогавашна дата и други общински експерти.
❓Какво се случи оттогава насам?
‼️ В продължение на месеци наши специалисти работиха по изчисляването на нужните материали, водихме преговори със спонсори, които да ни подкрепят в начинанието и заразявахме с ентусиазъм още хора, които да се включат с доброволен труд, когато моментът на облагородяване настъпи. Ходихме в складовата база на общината, за да подберем стари материали, които да рециклираме и внедрим в намесата ни.
Затова и се изненадахме неприятно, когато наши представители бяха поканени на среща в Община Стара Загора, на която бяхме уведомени от временно изпълняващ длъжността главен архитект, че Съюзът на Архитектите не е съгласен с намесата, по която работим вече месеци. Членовете на съюза не присъстваха на срещата.
💡Поискахме да обсъдим казуса с г-н Живко Тодоров, но насрочената ни среща с него днес беше отложена за втори път.
☝️По тези причини, каним всички, които се вълнувате от естетическата визия на централната ни градска част да дойдете утре – 7.02.2024 г . в 11:00 ч. на мястото на съборената сграда на бившия Съвет на ъгъла на бул. „Руски“ и ул. „Княз Борис I“, за да ви разкажем и покажем нашето предложение за временна намеса на това пространство,.
🌹Докато текат конкурсите за неговото финално предназначение искаме да имаме красиво пространство в центъра на града ни!
Очакваме ви!