Отдел „Туризъм“ отново презентира Стара Загора на Световното туристическо изложение EMITT в град Истанбул

Община Стара Загора, в лицето на отдел “Туризъм и младежки дейности“,отново успешно презентира града на липите на Световното туристическо изложение EastMediterranean International Tourismand Travel Exhibition (EMITT) в гр. Истанбул,Турция. Министърът на туризма Зарица Динкова, както и Н. Пр. Ангел Чолаков, посланик на България в Турция, също бяха част от изложението и посетиха щанда на Стара Загора, показващ туристическите богатства на града.

То се провежда от 6 до 9 февруари и за 27-и път посреща хиляди изложители и професионалисти в туристическата индустрия, както и туристи, търсещи нови и вълнуващи възможности за пътуване по целия свят.

Истанбулското изложение е едно от най-старите в бранша и най-престижно. То е специализирано за района на Източното Средиземноморие. Експертите го посочват сред 5-те топ туристически изложения в света. По същество представлява туристическа борса за информация, обмен, сътрудничество, дестинации за туризъм и пътувания на Балканите, Близкия изток и Централна Азия.През миналата година изложението бе посетено от близо 30 хиляди души.