Магията на кукерите оживя в Детска градина №20″Мир“

В Детска градина №20″Мир“ всяка година се провежда невероятно събитие, което пренася малките деца в свят на вълшебство и традиции. Това събитие не само развлича, но и обогатява детските сърца с красиви моменти и приказки, като се организира с голяма любов и внимание от страна на учители и деца.

С нетърпение децата очакваха този ден, когато градината се превърна в цветно и весело кукерско градче. Колоритните маски, изработени с грижа и внимание, създадоха вълнуваща атмосфера. Подготовката за маскарада започна предварително. Децата, заедно с учители и родители, избираха своите маски и имаха  творчески занимания, свързани с изработката им, както и на аксесоари.

Това сътрудничество на децата със заобикалящата ги общност им помогна да развият творческите си способности и социалните умения. В деня на маскарада, градината се превърна в цветен калейдоскоп от маски, оцветени в ярки цветове. Децата с нетърпение се приготвяха да се превъплътят в избрани образи – от забавни животни до страшни чудовища.

Те имаха възможността да се включат в традиционни кукерски игри и наричания, които научиха предварително по време на заниманията в градината. Така кукерските игри в детската градина не само са прекрасен повод за забавление, но и събитие, което укрепва общността и развива у децата важни житейски умения.

Тези моменти на радост и творчество донесоха усмивки на лицата на децата и оставиха незабравимо преживяване в техните сърца.