Пестете енергията си и не започвайте важни дела: наближава най-трудният ден според фазите на Луната

Това дали един ден е неблагоприятен, или дори опасен от гледна точка на астрологията, може да зависи от най-различни космически събития и транзити. Много от тях се случват рядко заради по-бавното движение на някои планети през зодиакалните знаци. Други обаче се случват често и дори регулярно.

Луната влияе на вашите емоции и интуицията ви по начини, които може би дори не осъзнавате напълно.

19-ият лунен ден се смята за най-опасният и тежък ден от цикъла на Луната. Такъв ден ще бъде 29 януари, понеделник.

Този лунен ден се счита за един от най-неблагоприятните в календара, тъй като при смяна на лунните фази човек е подложен на повече стрес, затова недейте да надценявате възможностите си.

В тези дни е много вероятно да станете жертва на измама и заблуда под всякаква форма. Затова бъдете особено предпазливи.

Според астролозите тогава най-негативните и мрачни емоции и мисли у нас се пробуждат и сме особено податливи на изблици и нервни сривове. С каквото и да се захванете, е възможно да изпитвате усещане за тревога и безнадеждност.

Дори запознанствата, започнати на 19-ия лунен ден, може да не са благоприятни за вас впоследствие. Като цяло комуникациите и общуването са силно затруднени в този ден. А важните бизнес решения, финансови операции и сериозни покупки е най-добре да бъдат отложени, съветват астролозите.

Най-доброто, което можете да направите, е да пестите енергията си и да се погрижите за себе си без угризения. Отидете на разходка, прочетете приятна книга или се поглезете с някаква духовна практика.

Вече обяснихме, че е по-добре е да не започвате важни дела точно тогава. А ако искате напълно да се съобразите с фазите на Луната, изчакайте до началото на новия цикъл и Новата Луна.

Новолунието заема специално място в космическия цикъл. Той символизира ново начало и потенциал за растеж и трансформация. В древността хората са използвали енергията на Луната чрез ритуали, признавайки нейната сила да проявява намерения и желания.

Следващото Новолуние за 2024 г. ще бъде на 9 февруари, който ще бъде чудесен ден да си направите планове за бъдещето и да се отдадете на мечтите си.

Снимки:iStok

Източник:Edna.bg