Откриват новопостроеното общежитие към ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“

На 22 януари 2024 г. (понеделник), от 11.00 часа ще бъде официално открито общежитието към Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи (ПГКНМА)  „Проф. Минко Балкански“. То е ситуирано в северозападната част на двора на ПГКНМА, с цел създаване на условия за настаняване и функционално развитие на учениците, приети в училището, които не са от града. Създадени са и условия за деца в неравностойно положение. За тях ще се грижат възпитатели на смени. Изграждането на общежитието е поредна крачка към подобряване на образователната среда в Стара Загора.

Сградата е пететажна със сутерен, като на всеки етаж има седем жилищни помещения със собствени санитарни възли, с капацитет за настаняване на 60 ученици.  Има още обслужващи помещения за нуждите на ползвателите и персонала. Всички те са с достъпна и комфортна среда.

В северната част на имота са обособени още спортни игрища и фитнес площадка. Към съществуващите зелени площи са добавени нови. По протежение на оградите са разположени широколистни дървета и жив плет, монтирана е и паркова мебел.Изградена е трибуна с дървени пейки за провеждане на занятия на открито.

Красимира Кънева – Пенкова

Експерт „Връзки с обществеността“