Новата 2024 година, вежливо ни кани на лунно пътешествие, с начална гара Новолуние в земния и трудолюбив Козирог, което ще се случи на 11-и януари, в 13:56 часа, на 20 градуса в знака.

Събитието се случва, когато забързаната и грижовна Луна среща своя любим Слънцето и се потапя в уюта на неговата прегръдка. Случващото се е израз на безусловната обич, доверието, споделеността, вярата и пресечна точка на настоящето.

Не пропускайте тази спирка на Луната и побързайте с нея да преживеете възможността да стигнете до коренчетата на своите желания, давайки им сили и кураж да растат.

В предходната 2023 г. не се случи новолуние в Козирог. Годината ни беше лишила да си пожелаем сбъдване на мечти свързани с темите на знака, но сега имаме тази възможност и не бива да я пропускаме.

Това е най-градивното и силно по своите намерения новолуние. Знак Козирог е кардинален и земен. Той има волята да организира, създава и решава. Шанс, ново начало, създаване на идеи, цели и планове – така може кратко и ясно да се опише началото на новата година.

Сега категоричния и несломим Уран подкрепя двойката, давайки им кураж в мечтите и увереност в плановете. Доверете се на това звездно приятелство и бъдете смели в изборите си.

Новолунието олицетворява единството между намерения и сбъдвания. Тогава когато желанието е по-силно от страховете и то има силата да създава планове и старателно да ги следва във времето. Тогава идва онази магия, която настина трансформира мечтите ни в реалност, а плановете в резултати. Сега събитието ни дава възможност да сбъднем мечтите си, свързани с професионално развитие, реализация и начин на мислене по пътя към успеха.

Изберете първите 8 часа от началото на събитието и изпишете или визуализирайте  1-2 ваши най-силни желания. Изписването може да се случи в тефтер или лист хартия. Тези които умеят да създават намерения чрез визуализация и изричане могат да не ги записват. Изберете наричания, които най-много усещате като свои. Например: искам да реализирам, успявам да сбъдна, решавам, получавам, избирам и др. Опитайте се да изписвате своето най-ценно и важно желание 21 пъти, в продължение на 21 дни. Без да пропускате! След този период съберете всички листове и ги унищожете или забравете. Ако изгорите хартията я пуснете във въздуха. Ако решите можете да я пуснете в течаща вода. Може просто да оставите тефтера далеч от вас в къщи и да забравите за него. Идеята е след 21-вия ден да се доверите на Вселената и да спрете да мислите за мечтата си.

Изписвайте желанията си със сърце и любов. Преживейте ги като изпълнени и осъществени в реалния живот. Това новолуние е възможност да реализирате желания, свързани със следните теми:

 • Дисциплина. / Избирам да възпитам в себе си самодисциплина.
 • Амбиция. / Изпълвам се с енергия и амбиция да покорявам целите си.
 • Увереност. / Зареждам се с увереност и вяра в себе си.
 • Кариерно развитие. / Радвам се на кариерно развитие и израстване.
 • Нова работа. / Радвам се на ново и щастливо за мен работно място.
 • Лидерство. / Успявам да реализирам себе си като лидер.
 • Страх. / Справям се със страха в моя живот.
 • Успех. / Реализирам успех в живота си.
 • Самоосъждане. / Спирам да се критикувам и самоосъждам.
 • Тесногръдие. / Решавам да разбирам другите в техните избори и нагласи.
 • Критичност. / Избирам да приемам собствените си грешки и тези на околните.
 • Отношения с баща. / Радвам се на добри отношения със своя баща.
 • Умение за работа с приоритети. / Успявам да степенувам важните за мен неща.
 • Собствен бизнес. / Успявам успешно да реализирам свой бизнес проект, свързан с …
 • Отношения с началници. / Радвам се на хармонични отношения с ръководителите на работното ми място.

Знак Козирог управлява здравето в областите кости, стави, артрит, ревматизъм, жлъчка и жлъчни камъни, кожа и зъби. Сега е момента да си пожелаете оздравяване и намиране на правилните лечители в областта на тези органи и проблеми.

 • Решавам здравословните си проблеми с …
 • Намирам правилната информация за мен.
 • Намирам най-добрия лекар или лечител за мен.

Най-силно и ползотворно събитието ще бъде усетено от родените на 10, 11 и 12 януари, март, май, септември и ноември. Същите нека бъдат смели и си пожелаят повече желания свързани с темите на знак Козирог.

Родените на 10, 11 и 12 април, юли и октомври могат да очакват събития, които да ги накарат да променят плановете си за кариерно развитие и личен живот. Случващото се е необходимо за личното ви израстване и бъдете сигурни, че след време ще го оценявате като нещо полезно и добро.

Ден преди Новолунието и ден след него човешките сили и енергия са изчерпани. В тези дни си позволете повече почивка и мечти.

Успех на всички!

Астролог Венета Матева