С премиера на книгата си „В страната на съветите -80 години по-късно“ доц. д-р Васил Хаджиилиев ще отбележи своята кръгла годишнина

На 11 януари 2024 г. от 18:00 ч. в салона на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ Стара Загора ще се състои любопитно събитие, свързано с известния старозагорец доц. д-р Васил Хаджиилиев.

Навръх рождения си ден (2х35) г-н Хаджиев кани старозагорци на чаша вино. Ще представи и новата си книга „В страната на Съветите – 80 години по-късно“, вдъхновена и посветена на един велик българин – проф. д-р Асен Златаров.

Проф. д-р Асен Златаров написва „В страната на съветите“, след посещение в Съюза на съветските социалистически републики (СССР) като единствен поканен българин на международен конгрес по физиология в Ленинград през 1935 год. Авторът на „В страната на съветите – 80 години по-късно“ доц. д-р Васил Хаджиилиев, възпитаник на университет „Проф. д-р Асен Златаров“, по аналогични поводи – конгреси по химия в Москва, Минск и Уляновск, посещава Русия в периода 2012-2018 год. Всичко видяно и чуто при срещите с хора от университетските среди и обикновени граждани на Русия е пресъздадено в книгата. Разкрити са съвременните аспекти на живота в Русия, а паралелът от 80 години ще ни върне отново в онова време, но с погледа на съвременника. Описано е и едно незабравимо пътешествие с кораб по Волга, което завършва с дълга разходка в земите на волжките българи – Казан, Елабуга, Биляр и Булгар.

Подробности за рожденика и за поредната му книга очаквайте от интервю на Долап.бг с доц. д-р Васил Хаджиилиев.

Долап.бг