Какви цветове да носим през 2024 г. – годината на Зеления дървен дракон?

Според китайския календар, годината на Зеления дървен дракон започва на 10 февруари – но какво да облечем през 2024, за да сме в синхрон с мощта на това митично животно?

Традиционната китайска култура е издигнала дракона в култ. Той е могъщ и силен, символизира благородство и нови късмет. Енергия, амбиция и успехи – това ни очаква през 2024, според китайският календар. Но кои цветове обича драконът? Кой цветове да носим, за да имаме свръхестествения късмет, носен от това митично животно?

Драконът обича златото и червеният цвят. И двата са особено популярни в китайската култура и символизират красота и сила. Но Зеленият дървен дракон ще ви хареса и облечени в зелено. Цветът на хармонията, природата и виталността.

Ermanno Scervino направи цяла колекция в зелено за есен-зима 2022-2023, от която спокойно можем да си откраднем модели, идеи и цели сетове. Elie Saab отдавна съчетава изумрудено зеленото с блясък, за да направи впечатляващи официални тоалети и рокли. Chanel също не подмина този цвят в миналогодишната си зимна колекция.