Един от най-добрите хора, живели някога на Земята

Това е един от най-добрите хора, живели някога на Земята. Той е помогнал на повече хора от всеки друг в историята. Но вероятно никога не сте чували нищо за него. Абдул Сатар Едхи е роден в Бантва, Гуджарат (Британска Индия) през 1928 г. Когато момчето навършва 11 години, майка му се парализира след инсулт и той започва да се грижи за нея. Майка му почива, когато Абдул Сатар е на 19 години. И от тогава решава да посвети живота си на грижа за болните, старите и неизгодните. Пакистан нямал социална сигурност за бедните.
Едхи започва да иска милостиня по улиците, за да събере пари за безплатна болница.
Оттогава фондът му спасява 20 000 деца от улицата, помага на 50 000 сираци, обучава 40 000 медицински сестри. Абдул Едхи утвърждава най-голямата служба за линейки в света заедно с мрежа от свободни старчески домове и сиропиталища, болници, приюти за жени и центрове за рехабилитация на наркомани. Наричат пакистанеца „отец Тереза“.
Цял живот е имал само два костюма и никога не е получавал заплата от фонда си. Едхи казвал: „Когато престанеш да живееш за разкош, започваш да разбираш смисъла на живота“.
През 2009 г. е удостоен с наградата на ЮНЕСКО „Манаджит Сингх“ за разпространяване на идеи за толерантност и ненасилие.
Абдул Сатар Едхи почива през юли 2016 г. на 88-годишна възраст. Последното му желание било да дари органите си на нуждаещите се. Дори на смъртния си одър, той мислил да помага на други хора.
Историята на този невероятен човек показва, че дори един човек може да промени света към по-добро.