Милена Йолдова е новият началник на РУО -Стара Загора

Милена Йолдова-Стоянова е новият началник на Регионалното управление по образование (РУО) в Стара Загора. Това сочи публикуваното класиране на кандидатите в проведения конкурс, качен на официалния сайт на институцията.
Г-жа Йолдова е  встъпила в длъжността на 28 декември 2023 г.

Тя работи в РУО-Стара Загора от 2009 година. Първоначално е била назначена на позиция старши експерт „Организация на средното образование“. През 2017 година заема длъжността началник отдел „Организационно-юридическа дейност и контрол“.
Милена Йолдова-Стоянова поема за втори път ръководството на Регионално управление на образованието в Стара Загора. На 3 май 2022 г. тя е назначена за изпълняваща длъжността „Началник“, когато Татяна Димитрова е освободена заради дисциплинарни нарушения.
С решение на Върховния административен съд на 7 юни 2023 година Татяна Димитрова е възстановена на изпълняваната от нея преди длъжност.

На 2 ноември 2023 г. при акция на служители на БОП при МВР – Стара Загора , г-жа Димитрова е обвинена в принуда на длъжностни лице и е привлечена към съдебна отговорност.