Третокласници от ОУ „Св. Никола“ играха благотворително за АГ-клиниката на Стара Загора

В навечерието на Рождественските празници и на Новата 2024 г., на 22 декември 2023 г., учениците от ІІІ „а“ клас на VІ ОУ „Св. Никола“ Стара Загора с класен ръководител Соня Хараланбева представиха в салона на училището пиесата „ Галена невеста“. В нея се акцентува на общочовешките ценности – трудолюбие, уважение към възрастните , взаимопомощ.

За да стане празникът още по-красив и въздействащ, към театралите се присъединиха децата от Подготвителна група „Б“, коледарите от I, II и III клас, със съдействието на г-жа Стоянка Аргирова и с участието на народната певица Дария Стоянова от I“б“ . Всички те потопиха зрителите в духа на традициите. Коледарите пяха и наричаха за здраве и берекет.

Прекрасният спектакъл беше представен пред много родители, учители и гости от Община Стара Загора, Районен съд, Прокуратура, Радио Стара Загора, ДТ „Гео Милев“ и др.

Пред препълнената зала нашите ученици играха благотворително за АГ клиниката на Стара Загора. Дарението в размер на 926 лв получи лично доц. Николай Лазаров – завеждащ АГ- клиниката. Той благодари на талантливите артисти за чудесната игра и още повече, че те, заедно с родителите си са чудесен пример на добротворство и на родолюбие.

Представлението беше истински празник на детската радост и коледно веселие! Толкова искрен смях, прекрасни актьори и певци, публиката се зареди с настроение още от първите минути, та до края!

Накрая всички си пожелаха светли и весели празници, много радост и сбъднати мечти!

Росица Ранчева