Славейковци откриха коледния дух

Учениците от Студио „Словесно – изпълнителско изкуство“ при Второ основно училище „П.Р.Славейков“- Стара Загора, с любезното участие на ВФ „Славейчета“, представиха пиесата „Да откриеш коледния дух“. Чрез образа на малкия Георги от Стара Загора и писмото му до Дядо Коледа, малките артисти, по забавен начин, запознаха зрителите с традициите на Бъдни вечер. В писмото си Георги пише, че не иска нищо за себе си, а само да сподели съкровената детска мечта на учениците от училището да си имат нов физкултурен салон в най-скоро време и изразява своята чиста вяра, че мечтите се сбъдват. Кани добрия старец на училищно тържество в България, в любимия град Стара Загора.

Във второто действие на пиесата малките артисти запознаха публиката със смисъла на най-светлия християнски празник, като тъжната и капризна Сара, помагайки в приюта за бездомни, успява да открие коледния дух и да се почувства щастлива.

Пиесата завърши с послание на Коледа да тръгнем към себе си, да помагаме на нуждаещите се, защото този ден и тази нощ са свети. Коледа е благодарност, която чака да я изречем с душа. На този ден човек е нов и диша и живее с една надежда, че вълшебства има и бъдещето чака да ги случим.
След представлението родителите на учениците от 4.б клас на Второ основно училище направиха дарение за БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА, за да подарят вяра и надежда на нуждаещите се от подкрепа деца. Госпожа Михайлова благодари на родителите за добрия пример по добротворство, който дават на своите деца и изрази вяра, че то ще продължи нататък.
Гости на събитието бяха г-жа Чернева, заместник-директор, родители, учители и ученици.