Денис Йорданов е единственият българин сред 12-тимата избрани от цял свят да разработят Конвенция за правата на детето (CRC).

Денис Йорданов бе един от най-успешните ученици в Ученически съвет на СУ“Железник“. Той вече е ученик в ГПЧЕ „Ромен Ролан“, но ние следим неговите постижения и се гордеем с тях!
Защото именно още в 6. клас Денис започна да работи с екипа на УНИЦЕФ България.
Тази година Денис спечели ниво Бронз на Международната награда на херцога на Единбург – България, беше отличен на тържествена церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Поводът събра представители на партньорските организации и Почетния тръст на Наградата, лидери, ментори, родители, приятели и съмишленици. Младежите получиха своите значки и сертификати от г-жа Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ България, г-жа Лиз Чапман, заместник-посланик на Великобритания, и г-н Тони Макмъри, председател на Почетния тръст на Наградата и управител на Инграм Микро ГБС ЕООД.
През месец май Денис бе в Женева, където се срещна с Комитета по права на децата, за да представи доклад, свързан с правата на децата.
А днес /18 декември 2023 г./ дойде и най-голямата изненада! От 130 участници от цял свят само 12 биват избрани по програма UNICEF-Child Rights Connect, за да разработят съвместно с УНИЦЕФ официалната съобразена с децата Конвенция за правата на детето (CRC).
Единственият българин, избран тази година, е именно Денис!
Честито, Денис! Гордеем се с теб и ти желаем да покориш още много върхове!
Траяна Кайракова, педагогически съветник в СУ“Железник“