Общинският съвет прие на първо четене Наредбата за определянето и администрирането на местните данъци на територията на община Стара Загора

С 29 гласа Общинският съвет прие днес на първо четене Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните данъци на територията на община Стара Загора. Това стана по време на извънредно заседание на местния парламент.

Подкрепа на предложението и при второ четене ще повиши данъка върху недвижимите имоти на 1,7 на хиляда от 1,45 на хиляда към момента. Ставката при дарение между братя и сестри и техните деца от 0.4 на сто ще се увеличи на 0,7 на сто, а тази при дарение между лица, извън посочените – от 4 на сто на 5 на сто. Ставката при възмездно придобиване от 2,5 на сто ще бъде 3,00 на сто.

Извънредното заседание на старейшините включи и предложение за предоставянето на допълнителни възнаграждения на кметовете на кметства за постигнати резултати. То също срещна подкрепа.

Редовното заседание, което ще бъде и последно за 2023 г., на Общински съвет Стара Загора ще бъде на 21 декември, от 9.00 часа, в зала „П. Р. Славейков“.