Учениците от Начално училище „ Димитър Благоев“ размениха коледна украса с връстници от цяла Европа

За 10 поредна година Начално училище „ Димитър Благоев“ – Стара Загора се включи в проект „ Размяна на коледна украса“ към Център „Европа- Директно“.

Ученици от I „б“, II „б“ и III „б“ клас изработиха коледни играчки, украса и подготвиха писма за 23 училища от Австрия, Хърватия, Чехия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Полша, Португалия, Румъния, Испания и Англия. В духа на традицията всяко писмо съдържа играчка, сувенир, информация за нашето училище и за българските обичаи на Бъдни вечер и Коледа.

С размяната на коледна украса участниците получиха 23 колета от всички кътчета на Европа, в които имаше коледни играчки за елха и информация за коледните традиции на съответната държава. За нашите ученици беше интересно и полезно да се запознаят с чуждестранни обичаи и култура. Те разшириха знанията си по история, география и английски език.

Проектът създава предпоставки за насърчаване на училищата да поддържат връзка с партньорите и полезно сътрудничество между най- малките ученици на Европа.

Ръководството и колектива на Начално училище „ Димитър Благоев“ пожелава светли и благословени празници!

Таня Иванова

Начален учител