Творчески уикенд предлага Художествена галерия Стара Загора

За първи път децата между 10 и 14 години ще се докоснат до техники за моделиране с глина и създаване на свой релеф, като част от скулптурата, както и натюрморт с издраскване върху кредов картон. Подходящо за всички нива на опит.

С голяма радост и вдъхновение Художествена галерия – Стара Загора започва своите творчески уикенди с изкуството. Първото издание е на 16.12. 2023 г. (събота) от 11:00 до 13:00 часа и е  предназначено за деца между 10 и 14 години. Заниманията имат за цел да повишат и стимулират интереса към българското изкуство, култура и традиции, а оттам и запознаване с богатата колекция на Художествена галерия – Стара Загора. Темата този уикенд е „Натюрморт“ . Заниманието ще бъде разделено в два часа. В първия час сред акцентите на програмата, ще бъде кратка вдъхновяваща беседа за скулптурата, както мястото й в изкуството. Децата ще се докоснат също така до техники за моделиране с глина и създаване на свой релеф. Заниманието ще води Росица Шидерова – скулптор и уредник – графика на Художествена галерия – Стара Загора. Във втория час от програмата ще говорим за натюрморта, примери с видни български художници творящи в този жанр на изкуството, подходи към композицията, избор на цветове и нетрадиционни техники. В творческото занимание ще се преоткрие пластичността на елементите в натюрморта. Ще творим с издраскване върху кредов картон. Часът ще проведе Миглена Колева – музеен педагог на Художествена галерия – Стара Загора. Творческото ателие е подходящо за всички нива на опит, от начинаещи до опитни творци. Очакваме Ви в нашите творчески ателиета и през новата 2024-та година, които ще се провеждат всеки месец, като предимно уикенд занимания на разнообразни теми и вълнуващи срещи с българското изобразително изкуство.

ВСИЧКИ МАТЕРИАЛИ ЩЕ БЪДАТ ПРЕДОСТАВЕНИ ОТ ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – СТАРА ЗАГОРА

Поради предстоящите светли и топли празници на Коледната магия, цената за участие на дете, ще бъде на цената на едно билетче от 2 лева. Групата се състои от 12 деца, като местата са ОГРАНИЧЕНИ.

ЗА ЗАПИСВАНЕ: Изпращане на посочения формуляр онлайн на е-mail адрес: artgallerystz@gmail.com, или на място в галерията – aдрес: бул. „Руски“ 27, Стара Загора

Заплащането се извършва на място, два дни след попълване на формуляра за участие. Изтегли формуляр ТУК.

КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ: 14.12.2023 година