Музикално общество „Борис Христов“ кани своите приятели на предколедна среща

На 16 декември 2023 г. от 11:00 ч. , в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ Стара Загора, на предколедна среща кани Музикално общество „Борис Христов“, съобщи за Долап.бг председателят му Нино Луканов.

В програмата е предвидено представяне на „Литургия Доместика“ от Александър Гречанинов с участието на Борис Христов и Хоровата капела „Светослав Обретенов“. Записът е направен през 1978 г. в Храм „Св. Александър Невски“ София. Диригент е Георги Робев.

През този творчески сезон се навършват две кръгли годишнини, които ще бъдат почетени подобаващо.

На 19 март 2024 г. се навършват 30 години от основаването на Музикално общество „Борис Христов“ . Основано е на 19 март 1994 г. Официалното честване е предвидено за 16 март с кратка история на сдружението , представяне на филм-концерт, фото-документална изложба и представяне на дарение от записи на Борис Христов.

На 18 май 2024 г. ще се отбележи 110 години от рождението на световно известния оперен певец Борис Христов. Предвидена е среща с инж. Владимир Велев, председател на Софийското музикално общество „Борис Христов“ и дарител. Ще бъде излъчен концерт с музикални записи с участието на именития бас.

През м. февруари 2024 г. се предвижда издаване на брошура посветена на двете събития.

Партньори са Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Музей „Борис Христов“ – София, Радио Пловдив , с финансовото съдействие на Община Стара Загора.

Росица Ранчева