Стипендия „Никола Байрактаров“ в размер на 1500 $ има своя първи носител

Стипендия „Никола Байрактаров“ в размер на 1500$ има своя първи носител

В зала „Д-р Светлозар Дойчев“ на ППМГ „Гео Милев“ във видео връзка професор Диана Байрактарова, възпитаничка на математическата гимназия, обяви кой е първия носител на предоставената лично от нея стипендия на името на нейния баща Никола Байрактаров. Желанието й е така да подпомага всяка година един изявен ученик от любимата й гимназия в областта на математиката и информатиката. За стипендията участваха 11 ученици от IX-XII клас с много високи постижения от национални и международни олимпиади и състезания. След дълго обмисляне и препрочитане няколко пъти всички апликации на учениците, кандидатстващи за стипендията, проф. Байрактарова обяви първия носител. Това е Михаил Михов от XII A клас.

„Невероятни възпитаници имате и признавам, че ми беше доста трудно да отлича Михаил от останалите десет ученици, но мисля че той най-много ме впечатли с нестандартното си мислене и плановете си за бъдещето, в което грижата за хората заема централно място“ сподели проф. Байрактарова. Срещата беше много вълнуваща и емоционална. Огромното разстояние между България и САЩ не попречи да се преживеят незабравимите моменти на топлина, подкрепа, приятелство и много, много емоции между възпитаниците на гимназията. Поздравяваме всички участници, които се включиха в това предизвикателство!

Проф. Байрактарова, екипът на ППМГ „Гео Милев“ сърдечно Ви благодари за всичко, което правите! Вие сте достоен пример и мотивация нашите ученици да имат смели мечти и да градят стабилно бъдещето! Защото те са горди наследници на успехите на любимата ни Математическа гимназия!

ППМГ“Гео Милев“