145 г. отпразнува Народно читалище ,,Развитие 1878″ в с.Дълбоки

На 2 декември в салона на НЧ,,Развитие 1878“ с .Дълбоки се проведе тържествен концерт по повод 145 г. от основаването му. Събитието започна с откриване на нова етнографска изложба ,,От раклата на баба“, в която са подредени над 100 годишни носии и предмети от бита на дълбочани. Успяхме да възстановим и изложим стан.

Концертът ,,Шарена черга“ в който участваха над 40 човека , като най-малкия на 4 години, а най-възрастния на 83 ни пренесе на мегдана , в кръчмата и пред къщата в нашето село Дълбоки. Мома и ерген се задяваха и надиграваха, в кръчмата бистриха политиката, времето ,хубави и тъжни случки. На мегдана се изпяха и изиграха много песни хора.

Дългогодишните ни самодейци Ганчо Славов и Йовка Желева получиха плакет и диплом за принос в читалищната дейност. Посмъртно беше връчен и за Теньо Камбуров на съпругата му.

Залата беше препълнена и самодейците получиха заслужени  аплодисменти.

Поздравителни адреси,цветя и подаръци от г-н Живко Тодоров-кмет на гр. Стара Загора, г-жа Анелия Овчарова главен експерт отдел Култура към община Стара Загора, секретари на читалищата от с.Змейово, Горно Ботево и Оряховица, ВК“Шести май“, Кметство Дълбоки. Грамота и почетен знак от СНЧ.