Демо урок в Шесто основно училище „Свети Никола“ провокира млади изследователи

Константин Недев:“Децата – инженери са естествения интелект на всяка нация“

На 04.12.2023 г. в Шесто основно училище „Свети Никола“ гр. Стара Загора гостува капитан инженер Константин Недев, създателят на платформата за технологично обучение „ Млад изобретател”, предприемач по душа и боен пилот по професия. Той е носител на множество награди, свързани с образованието и технологиите, последната от коитопрестижната европейска награда „Архитекти на бъдещето“, за създадената от него образователна платформа.

Групи „Млад изобретател” са сформирани в София, Пловдив, Стара Загора и Смолян.

С учениците от IIIг клас беше проведен демо урок „Изобретения и роботика“, в който децата се забавляваха и докоснаха до непознати за тях знания. Запознаха се за първи път с понятията софтуер и хардуер, докоснаха се до платки, полупроводникови елементи, работиха с електронни елементи, изработиха за първи път електрическа верига. Научиха историите на някои изобретения, без които днес не можем и които са в основата на съвременните технологии. Обучението беше изпълнено с емоции и незабравими преживявания.

Децата бяха поканени да се запишат в курсовете на „Млад изобретател“, защото според инженер Недев „децата–инженери са естественият интелект на всяка нация.