Изложба от Х Международен фото салон Пловдив 2023 г. откриват в Стара Загора

На 7 декември /четвъртък/ в 17,30 ч. 2023 г. в Регионална библиотека „Захарий Княжески”

X Международен фото салон Пловдив 2023 ви кани на Изложба ИЗБРАНО
В изложбата са включени и фотографии на автори от Стара Загора :
📸Ренета Кирилова и Димитър Узунов със своите наградени фотографии
📸От селекция – на Емил Енчев, Пенко Пенков, Радостин Димитров и Слави Котаров
📸От Казанлък – Пламен Петков и Иво Йорданов
Международен фото салон Пловдив е най-престижният за България. Мисията му е да популяризира българската фотография. За пореден път можете да се насладите на наградени фотографии от цял свят.

Двама фотографи от Стара Загора – Ренета Кирилова и Димитър Узунов са отличени в това издание на Plovdiv International Photo Salon 2023.

„ Оспорвано състезание – 5851 фотографии, представени от 382 участници от 42 държави. На финала са две мои фотографии, една от които е отличена с диплом на организаторите” – написа Димитър Узунов във ФБ.

„Наградена съм с HPS почетна лента на кадъра с Ивонче- „На точки“ и към наградата- страхотен фотоалбум с  всички наградени кадри, включително и с два мои. Изложбата ще бъде експонирана от 19.08 до 15.09.2023,пл. Римски стадион, гр. Пловдив” – написа пък Ренета Кирилова.

На световния ден на фотографията 19 август 2023 г. бяха връчени наградите на отличените автори на изложбата от юбилейното издание на Plovdiv International Photo Salon 2023.

Голямата новина за българската фотография, а същевременно и приятна изненада е, че за втора година Най-добър автор в салона, който получава – официалната светло синя значка на FIAP е българин – Явор Мичев, EFIAP.

Най-добрите фотографии спечелиха 196 индивидуални награди, 11 награди (по статистика) за автори и 3 за фото клубове. Този богат награден фонд, отличи най-високо творбите на общо 133 автора от 29 държави.