Знаете ли как и защо трябва да пиете топла вода?

АКО НЕ СМЕ БОЛНИ, ТОПЛАТА ВОДА ТРЯБВА ДА СЕ ПИЕ НА МАЛКИ ГЛЪТКИ С МАЛКА ЧАШКА ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПРЕЗ ДЕНЯ, ЗА ДА БЪДЕМ ДЪЛГО МЛАДИ, КРАСИВИ И ЗДРАВИ. НО ПРИ ПРОСТУДА НАЧИНЪТ Е ДРУГ.

УЧИТЕЛЯТ: Имаме един брат, беше се простудил и му казвам: „Пий топла вода – ще ти мине“. Казва: „Пих топла вода, не минава простудата.“ – „Кажи ми как си пил водата“. Взел една чаша топла вода, за половин час я изпил. Така не се пие топла вода. Аз ще ти кажа как. Сядам при него и го карам за половин час да изпие шест чаши топла вода. Като изпи шест чаши гореща вода, веднага дойде реакцията: изпоти се и мина простудата. Не една чаша да изпиеш за половин час, а шест чаши за половин час! Тази топлина от водата трябва да мине в твоя организъм. (20.06.1943г., Религиозни и духовни хора)

ЕТО, В ДОПЪЛНЕНИЕ, НЕЩО ОТ ИНТЕРНЕТ НА ТАЗИ ТЕМА. Днес хиляди хора вече знаят тайната на топлата вода и се подмлладват. Учителят Петър Дънов в България въведе пиенето на гореща вода още от началото на миналия век, а нашият възрожденец д-р Петър Берон е лекувал хората с нея в Европа още от средата на 18 столетие. Изобретил е и уред за безболезнено раждане, има още куп изобретения.

Какво може да се случи с кожата ви, ако пиете топла вода всеки ден?

Няма съмнение, че поддържането на хидратация е от решаващо значение за вашето здраве, но повечето хора не знаят, че пиенето на затоплена вода може да предложи някои изключителни ползи за вашето тяло и кожа. Всъщност, медицинските експерти казват, че водата е най-полезна, когато я пиете топла, а идеалната температура е някъде между 49 и 60 градуса по Целзий. Като се има предвид колко пари харчим за скъпи козметични процедури, ние не гласуваме достатъчно доверие на нещо толкова просто като пиенето на вода по правилния начин.

Ние решихме да разгледаме по-отблизо как пиенето на топла вода може да повлияе на кожата ви.

1. Изчиства кожата ви.

Топлата вода може да помогне за детоксикацията на тялото ви. Тъй като пиенето на топла вода води до повишаване на телесната ви температура, това ви кара да се потите. Това, от своя страна, ви помага да се отървете от токсините и улеснява храносмилателните ви органи да елиминират примесите. Почистването на тялото ви отвътре премахва акнето и прави кожата ви здрава и блестяща.

2. Предотвратява преждевременното стареене.

Освен че ви причиняват обриви, токсините могат да ускорят стареенето на кожата ви и да образуват тъмни кръгове и подпухнали торбички под очите ви. Пиенето на топла вода помага за възстановяване на кожните клетки, които са увредени от вредните свободни радикали и прави кожата ви да изглежда по-гладка и плътна.

3. Предпазва скалпа от сърбежи и пърхот.

Топлата вода поддържа скалпа ви хидратиран, което означава, че е по-малко вероятно да получите пърхот. Когато кожата на скалпа ви е здрава и влажна, тя поддържа косата ви блестяща, еластична и мека. Като допълнителен бонус, водата активира нервните окончания в корените на косата ви, което насърчава растежа на нова коса.

4. Озарява кожата ви.

Редовното пиене на топла вода помага на тялото ви да разгражда мастните натрупвания, отпуска мускулите и подобрява притока на кръв. Повишеното кръвообращение подмладява кожните клетки и ги поддържа подхранени. Осигурява на работещите кожни клетки с кислород и елиминира отпадъчните продукти, като съживява и обновява кожата ви.

5. Помага ви да извлечете максимума организма си

Тъй като проблемите с червата не ви позволяват да получавате достатъчно витамини и хранителни вещества от храната, това може да попречи на кожата ви да изглежда най-добре и да влоши съществуващите кожни заболявания. Чаша топла вода ще поддържа червата ви щастливи и ще помогне на кожата ви да получи всички необходими хранителни вещества, за да остане по-млада за по-дълго време.

6. Хидратира кожата ви.

Без значение колко скъп е вашият овлажнител, ако ползвате такъв, той никога не може да запази кожата ви без бръчки, ако не пиете достатъчно вода. Нещо толкова просто като ежедневното пиене на топла вода може да ви помогне да изравните тена на кожата си, да намалите подпухналостта и да стегнете кожата си.

7. Предпазва кожата ви от инфекции.

Изпиването на чаша топла вода предпазва бъбреците ви и помага в борбата с възпалението. Когато органите ви са чисти, кожата ви е по-малко уязвима към инфекции. За по-добри резултати добавете няколко капки лимонов сок.

Е, студена или топла вода ще пиете отсега нататък?