Корейската култура „Халлю“ превзема Студентския град

На 28 ноември 2023 г. Академичният информационен център беше домакин на младежкото събитие за корейска култура „Халлю превзема Студентски град“.
Ректорът на Тракийския университет, проф. д-р Добри Ярков, зам. ректорът по научноизследователска и международна дейност доц. Дарина Заимова, деканът на Стопански факултет доц. Блага Стойкова и деканското ръководство на Стопански факултет се срещнаха с корейските гости и изразиха намерение да развият сътрудничество с корейски университети.
Ансамбълът за традиционна корейска музика „Самулнори Сойънг“ показа талантливо и автентично изпълнение на четири различни инструмента и пресъздаде ритъма, динамиката и самобитната красота на корейската фолклорна музика. В последвалите ателиета по оригами и калиграфия преподаватели, студенти и почитатели на далекоизточната страна се докоснаха до изкуството на четката, туша и прегънатите листове шарена хартия.
Събитието завърши с вълнуващи презентации на студенти от втори курс на Ветеринарномедицинския факултет, които изучават корейски език като избираем предмет.
Тракийският университет вече има сключени договори с два корейски университета и активно работи за осъществяване на академичен обмен и проектна дейност с институти в Република Корея.
Благодарим на колегите от Академичния информационен център за съдействието при организацията и провеждането на събитието!