120 нови дръвчета обогатиха зеленото богатство на Аязмото

Природолюбителите са старозагорски танцьори

Мисията за обогатяване на зеленото богатство на Града на липите е с продължение. Цялостната организация по осъществяването й е дело на Фолклорен ансамбъл „Нашенци“, Стара Загора. Акцията по залесяване бе прегърната от съмишленици и резултатът е налице – над 120 дръвчета бяха засадени в старозагорския парк „Митрополит Методий Кусев“ – „Аязмото“ в неделя (26 ноември 2023г.) .

Събитието е второто по рода си, след като напролет изпълнителите от ФА „Нашенци“ посадиха 60 млади фиданки в зоната на емблематичния за старозагорци парк.

Този път, обаче, в инициативата се включиха и представители на други старозагорски танцови състави. Сред тях бяха децата от Фолклорен ансамбъл „Загорче“, Танцов клуб „Веселие“ и Фолклорна танцова школа „Орисия“.

Дръвчетата – атласки и хималайски кедър, червен дъб и смърч бяха закупени с дарения, събрани от участниците в залесяването.

Помощник в това начинание бяха екипът на Зелени Балкани и Община Стара Загора, благодарение на чиито консултации бе подбрано мястото и видовото разнообразие на посадените растения.

Радваме се, че нашата инициатива „Гората на хорАта“ бе приета така радушно от нашите колеги и че можем заедно да направим нещо добро за старозагорци“ каза Недко Иванов, главен художествен ръководител на ФА „Нашенци“.

Организаторите обещават това да е само началото на дългогодишна инициатива, която да се превърне в традиция и да обединява представители на различни фолклорни танцови групи от Стара Загора.

Долап.бг