Дамите от Зонта клуб – Стара Загора засадиха 20 жълти рози в Деня на християнското семейство

В Деня на християнското семейство дамите от Зонта клуб Стара Загора допринесоха за красотата на нашия град като засадиха 20 броя храста жълти рози за своя двайсети рожден ден в градинката пред Районен съд Стара Загора. Инициативата е дългогодишен проект на Зонтианки и тази година е част от събитията, посветени на шестнайсетте дни на активизъм срещу ненасилието, основано върху пола. Дамите запретнаха ръкави и собственоръчно засадиха и поляха храстите, с надежда градинката на Зонта Стара Загора да бъде още по- красива и успокояваща!

Първите розови храсти бяха засадени за 10-годишнината на Клуба. Дамите предвиждат още дейности по облагородяване на това пространство и апелират да пазим създаденото.

От 25.11. до 10. 12. 2023 г. ще се проведат традиционните Дни за борба с насилието над жени и деца. В Стара Загора на 27-ми ноември „Пингвините” край фонтана и стволовете на дърветата наоколо ще бъдат оцветени в жълто, в знак на съпричастност.

В Зонта Клуб Стара Загора работят по два Проекта – в подкрепа на децата в неравностойно положение –  предстои базар на 7-ми декември, а в началото на 2024-та година ще стартира и Проект срещу зависимостите и насилието в училищата.