Новопостроеното общежитие на ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“ чака своите потребители

Новопостроеното общежитие на Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи (ПГКНМА) проф. Минко Балкански“ -Стара Загора получи Акт 16.  Т.е. учениците имат право да го атакуват, да живеят в него и да се чувстват перфектно. Това съобщи за Долап.бг директорът Камелия Крумова.

Сградата е в непосредствена близост до сградата на гимназията. Жилищните етажи са три, с партер. В приземния етаж е кухнята  и столовата.

Стаите са с по три легла и самостоятелен санитарен възел, с душ кабина. На всеки наемател има гардероб, шкаф, бюро и спално бельо. Стаите са просторни и светли. Отоплението е с парно. На всеки етаж има голям хладилник, за да се ползва при потребност.

Капацитетът е за 60 ученици. В момента 43 са децата, които не са от Стара Загора, т.е. при желание могат да се настанят в общежитието след подаване на документи.Документите се подават на място в училището- ул. „Стефан Сливков“ No7; Телефон за справка 0885/ 456 553.

Готови са и игрищата в двора на гимназията, които вече се използват най-рационално. Те са за баскетбол, волейбол, мини футбол и тенис.

Прекрасно е дворното пространство с възможности за отдих, релаксиране, четене или други занимания – озеленено, оцветено, с удобна паркова мебел.

В Стара Загора тази гимназия е единственият кампус.

Росица Ранчева