Председателят на Общински съвет Стара Загора Ивета Лазарова:“Ще държа на конструктивната работа и на добрия тон“

Ще положа усилия да имаме навременна, честна и работеща комуникация с общинска администрация, тъй като това беше един от проблемите на работата на предишния Общински съвет. Убедена съм, че с разговори и много полезни дискусии ще стигаме до консенсус. Трябва да работим бързо и ефективно, както това изискват гражданите от нас“. Това заяви на брифинг на 16 ноември 2023 г. новоизбраният председател на Общински съвет- Стара Загора Ивета Лазарова .- По образование съм юрист. Уверена съм, че ще се справя със задачата, която ми предстои . Изключително много нови лица има, с които тепърва ще се запознаем, ще се опознаем и трябва да се научим да работим заедно- в името на гражданите на Стара Загора, както положихме всички клетва“.

На въпрос на журналист „кои компетентности Ви дават самочувствие да се изправите пред 50 общински съветници на Стара Загора? Предвид резултатите от изборите Вие сте предложена от най-малка политическа група, гжа Лазарова отговори:

Имам два мандата зад гърба си като общински съветник. Членувах в Постоянната комисия по законност и обществен ред и в комисията по финанси и бюджет; участвах активно в други временни комисии, които пряко касаят и работата на Общинския съвет. Познавам работата на съвета и отвътре, тъй като съм се сблъсквала осем години с нея. Познавам нормативната уредба, с която работи Общинският съвет. Убедена съм че ми предстои работа, с която ще се справя. Категорично!“

Ивета Лазарова ще работи в сградата на Община Стара Загора. Предстои са се уточнят приемните й дни и часове за гражданите и администрацията. Тя заяви, че всички досегашни добри практики ще продължат и ще се надградят.

На брифинга присъстваха още общински съветници от местна коалиция „Алтернативата на гражданите“ и ВМРО – Янко Янков –председател на сдружението „Истината за Стара Загора“ и адвокат Димо Димитров, Красимир Червилов – председател на групата „Алтернативата на гражданите“ в Общинския съвет и областен координатор на ВМРО.

От коалицията направиха кратка ретроспекция за събитията по време на изборната кампания и резултатите от нея. Те акцентуваха на факта, че не са правили с никого уговорки, „сглобки“ и пр. Счели са, че след като ГЕРБ няма да има кандидат за председател на Общинския съвет, целесъобразно е да се издигне гражданска кандидатура на юрист , с два мандата опит в Общинския съвет, член на най-тежките комисии – финансова и правна, повече от седем години опит като юрисконсулт, вписана в Адвокатска колегия Стара Загора; Да бъде консенсусна личност, а не партийна кандидатура; Да обединява този шарен Общински съвет с 11 партии. Ивета Лазарова не е политически обвързана с никоя партия, а в Сдружението е граждански представител. „Нсичко останало са нечистоплътни спекулации“.

От името на групата Янко Янков заяви, че ще изпълнят заложената предизборна програма.

Росица Ранчева

 

 

.