Дарителска подкрепа за Каузата „Детството не бива да боли!“

Каузата „Детството не бива да боли!“ събра изключителни личности и привлече дарителска подкрепа в размер на 916,00 лв, на 15 ноември 2023 г., в Държавна опера Стара Загора. Каузата подкрепи и директорът на Държавна опера-Стара Загора Огнян Драганов, като избра и закупи своята картина.

Благотворителната изложба на Мария Христова „Картини в залата на… живота“ беше уважена и подкрепена от Кмета на гр. Стара Загора – Живко Тодоров и Кмета на гр. Димитровград – г-н Иво Димов.

Във фоайето на Държавна опера Стара Загора, за артистичната атмосфера допринесоха талантливите изпълнения на Рената Стойнова и Ани Атанасова, ученици от НУМСИ „Христина Морфова“ град Стара Загора, от класа по оперно пеене на г-н Костадин Чамов, с акомпанимент на пиано Полина Влахова.

Картините на димитровградската художничка Мария Христова създадоха истинска дарителска атмосфера, а самарянската кауза “Детството не бива да боли!” получи подкрепа, която ще направи възможни нови мигове детство, в които ще има щастие, усмивки, празничност…

„Благодарим за любезното съдействие на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора и Къщата на Архитекта за това картините да бъдат изложени на стативи и представени по най-добрия начин! „ – пишат организаторите

Благотворителната изложба ще остане още две седмици в Стара Загора, в залата на Сдружение „Самаряни“, бул. „Патриарх Евтимий“ №57 (вход от ул. „Братя Жекови“), където всеки ценител на каузи и изкуство ще може да разгледа и закупи картина, която носи послание и добротворство!