Зарадвай дете за Коледа!

Сдружение „Операция „Плюшено мече“ даде старт на 16-ата поред коледна кампания за сбъдване на мечти на деца и младежи, лишени от родителски грижи, в риск, с увреждания и от социално слаби семейс­тва в България, както и на възрастни в неравностойно положение. От старта на 1 ноември са дарени 8438 подаръка, като всяка минута се даряват по един или два, споделят от организацията.
„Можеш да сбъднеш коледното желание на дете, младеж или възрастен в неравностойно положение, като купиш конкретен нов подарък, отговарящ на точно желание от нашите списъци, и го изпратиш преди 5 декември на посочения адрес“, споделят от операция „Плюшено мече“ за медиите.

В сайта на организацията https://plushenomeche.org/otb/ дори има карта на социалните домове в България, броя на децата в тях и желанието на всяко дете или възрастен. Най-много са желанията в област Сливен – 233 са децата и възрастните хора в социални институции, които очакват подарък за Коледа, област Видин – 159, и Благоевград – 199.

Сред желанията най-много са за дрехи и зимни боти или ботуши, спортни екипи, кубчета с картинки, кола с дистанционно управление, музикална тонколона, парфюми и козметичен комплект.
Област Ямбол и София-град единствени на картата са с цифра нула и в зелено, което означава, че всички посочени желания са изпълнени и подаръците са събрани.