Ален Делон:“В кучетата има повече човещина, отколкото в хората“

 88 годишният френски актьор Ален Делон, издържа 5 приюта за кучета и котки, където живеят животни събрани от улицата.
,,В къщата ми винаги има много кучета, кучетата ми напомнят за деца“
Делон живее в Швейцария от дълго време и се грижи за много животни.
Любовта на Ален Делон към животните е още от детството му.
,,Моите кучета ме обичат, без значение кой съм или какво правя. Това е безусловна любов, любов без мислене, пълна и истинска любов!“
Ален Делон е член на Дружеството за защита на животните и сътрудник на Бриджит Бардо.
Измъчваните и тормозени животни го тревожат много и той е готов да прибегне до всички средства, за да ги защити!
Веднъж Ален Делон изпраща хеликоптера си да спаси котка, чиито крак е откъснат от някой, завързвайки го за автомобил.
Сега трикраката котка живее в имението му с него.
„В този живот, който и да си, бъди един от добрите!“
От години Делон живее в Женева, има двойно гражданство и е посветил цялото си време на животните.
Предпазлив е по отношение на хората, но храни безрезервна любов към опашатите. От малък расте обграден с домашни любимци и животът му съпътстват четириноги приятели. Първата му любима е доберманката Гала Веднъж актьорът се ядосва и я удря леко по гърба. Гала сяда, поглежда своя стопанин и… почва да плаче. „В този момент разбрах грешката си. Сега всички мои кучета винаги се усмихват”, разказва Делон пред швейцарски журналисти.
От години неповторимият изпълнител на Черното лале полага грижи за десетки животни в своето имение – здрави, болни, сакати, бездомни. Като истински хоспис. По едно време бройката на кучетата нараства до 35, после остават по-малко. А последното попълнение във фермата е заек с три лапи. Компания му прави и котка-инвалид, която също е лишена от един крак. Всъщност актьорът приютява всички животни, които може. Сега във вилата му на щастлив живот се радват 13 кучета. Едно от тях – сибирско хъски, е подарък от генерал Лебед. Почти толкова са и приютените бездомни котки.
„Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората”, твърди Делон.
По време на референдума за осигуряване на адвокатска защита на животните в Швейцария Ален Делон става един от главните пропагандатори на кампанията. Актьорът, който въобще не се интересува от политика, за първи път ще гласува. Легендата на световното кино дори дава своето „лице” на Вадуазкото дружество за защита на животните.
Човекът сам се грижи за своите интереси: той има адвокат. Дори такива нищожни личности като Фурние и Дютрю (убийци и насилници на деца) по закон получават защитник! А защо животните да нямат право на адвокат? Ще ви кажа нещо банално: аз не разбирам защо едно измъчено живо същество трябва да бъде лишено от адвокат. За мен най-лош е този, който съзнателно принуждава животното да страдa, заявява пред журналисти Делон.
Преди време той разказа ужасяващата история на бездомния пес Мамбо, който бил запален жив от двама младежи в Пиренеите. Изпратих на мястото моя ветеринар. Тя успя да спаси кучето, разказа актьорът. – За първи път в съдебната практика съдията се разпореди кучето да присъства на процеса в залата. Представете си, неговите мъчители го бяха залели с бензин и подпалили, и всичко това – за забавление! Как може да се направи такова нещо? Ако това се беше случило пред очите ми, рискувах да прекарам остатъка от живота си зад решетките. Аз просто бих убил този, който се осмелява да направи подобно нещо. Дори животните се нападат едно друго само за храна, а не за развлечение.
Според Делон кучетата притежават по-малко недостатъци от хората. Човек може да бъде садист и дори нещо по-лошо. Животното не е способно на нищо по-лошо от това да се изпикае в лехата на градината. Кучетата са верни на своя стопанин и му даряват абсолютна любов, какъвто и да е той – бездомник, актьор или президент. А когато на Земята повече няма да има хора, ще останат животните. Навярно те ще бъдат по-щастливи без нас.