Директори на средни училища от регион Стара Загора гостуваха на Тракийски университет

🤝 Работна среща с представители на училища от цялата област Стара Загора се състоя на 8 ноември 2023 г. в Тракийски университет. В събитието, организирано по съвместна инициатива на старозагорското висше училище, Областна администрация Стара Загора и Регионално управление по образованието (РУО), се включиха директорите на над 20 професионални гимназии и средни училища. На срещата присъстваха ректорското ръководство на Тракийски университет, зам.-областният управител – г-жа Теодора Нончева, началникът на РУО – Стара Загора – г-жа Милена Йолдова-Стоянова, както и представители на различните факултети, филиали и департаменти към университета.
👩‍🎓„Изключително съм щастлива, че прегърнахте идеята за тази работна среща!“ – каза в обръщението си към гостите проф. д-р Нели Грозева, зам.-ректор по учебна дейност на Тракийски университет и допълни – „В тази зала виждам огромен капацитет. Вярвам, че ако го насочим в правилната посока, заедно можем да постигнем много!“
🎯 В рамките на дискусията бяха обсъдени различни възможности за сътрудничество и съвместни инициативи между Тракийски университет като едно от водещите висши учебни заведения в страната и училищата от целия регион. Присъстващите бяха единодушни, че за подобряване на учебния процес и развитието на образованието е необходимо да се обединят усилията на всички заинтересовани страни – защото това е пътят към запазване на младите хора в България.
📚 В края на посещението гостите имаха възможност да се запознаят с материално-техническата база на университетския кампус, както и да разгледат модерния Академичен информационен център – най-новото бижу на Тракийския университет.