Връчиха сертификатите за билингвално франкофонско обучение в ГПЧЕ „Ромен Ролан“

На 07.11.2023г. на вълнуваща церемония, превръщаща се в традиция, бяха връчени сертификатите за билингвално франкофонско обучение на ученици от 12. клас. Зад проекта, който се състои в разработване на тема по избран от тях учебен предмет на френски език, стоят Министерството на образованието и Френският културен институт в България.
През изминалата учебна година рекорден брой (16) единадесетокласници се впуснаха в това сериозно предизвикателство, като избраха теми в областта на предметите история и цивилизации и философия. След задълбочена изследователска дейност по подбора на информация от източници на различни езици, след написване на проектите на френски език и одобрението им от Френския институт учениците ги защитиха блестящо пред комисия. Този безспорен успех се дължи и на вещото ръководство на г-жа Катя Атанасова, на г-жа Мариана Бухчева и на г-жа Мима Петрова.
По време на събитието младите франкофони разказаха за извървения път, за натрупаните умения и самочувствие, за удовлетворението от постигнатите резултати и призоваха съучениците си от 11. клас смело да поемат щафетата.
Желаем им още много сериозни проекти и възможности да разгърнат потенциала си и им благодарим, че затвърдиха престижа на обучението по френски език в ГПЧЕ „Ромен Ролан“