Тракийският университет – горд със спортните постижения на своите студенти

Ректорът на Тракийския университет проф. д-р Добри Ярков тържествено поздрави представителните отбори на университета, които участваха в тазгодишното издание на Летни университетски спортни игри (ЛУСИ), състояли се в Кранево през септември.

По време на официалната среща в Ректората проф. Димо Гиргинов разказа за проведените състезания и връчи на проф. Ярков екземпляр от уникалната високостойностна книга на проф. Евгений Сачев „Българите са в основата на човешката цивилизация“, чието представяне на самите летни игри бе ценно културно събитие. Връчена беше и купата по случай 30 години Асоциация за университетски спорт „Академик“ за най-добре представил се университет през 2023 г. Младите ни спортни таланти с вълнение демонстрираха завоюваните купи и приеха поздравленията на ректора и пожеланията му за още много бъдещи успехи.

Тракийският университет е много горд със студентите, отдадени на науката, но и на спорта, който калява волята и характера. Цялата академична общност на старозагорското висше училище пожелава още много върхове и победи на нашите студенти на личния и на професионалния фронт!