„Тиквата е само повод, важното е да сме заедно“

С полъх на есен и привкус на благодат, деца и родители от ДГ 66 “Детски рай“ Стара Загора се потопиха в магията на „Детското царство на тиквите“ с главен герой – тиквата. Под мотото „Тиквата е само повод – важното е да сме заедно“ премина празникът. За празничното настроение допринесе украсата, която беше посветена на главния ни герой. Важно е да отбележим, че инициативата „Детското царство на тиквата“ няма нищо общо с празника Хелоуин, а подкрепя здравословното хранене, насърчава децата да научат ползите от тиквата. Описахме важните за организма витамини, съдържащи се в нея в рубриката ни „Вкусно и полезно“, която стартирахме преди няколко години.

Цялата седмица бе тематична за децата – математиката не беше с цифри, а с тикви. Отгледахме си тиквени семки в памуче – научихме как от малко семе, става голяма тиква.

Разбрали ползите от тиквата група „Мики Маус“ приготвиха вкусен тиквеник по стара бабина рецепта, разбира се с помощта на баба от групата. Група „Слънчо“, заедно с две слънчеви баби, приготвиха „Мус с привкус на есен“. Бонбони от тиква, изработиха децата от група „Приказка без край“. С модерна рецепта за пълнена и вкусна тиква, се включиха децата от група „Бърборани“.

В седмицата посветена на тиквата, подредихме изложба на декорирани тикви в двора на детския ни рай – съвместна работа с родители. С тяхна помощ, малчуганите преобразиха тиквите в любимите си герои. Специален кът с тематичен „Тиквен шах“ очакваше гостите, а в „Тиквената работилничка“, децата откриха изненада – там ги очакваха техните родители, с които изработиха заедно малки тикви от хартия и канап. За награда всички заедно се включиха в спортния „Тиквен маратон“, който бе изпълнен с предизвикателства. Със завидна бързина, ловкост и усмивка си спомниха своето детство. Празникът завърши с тиквени медали, грамоти за всички участници, подаръци и много усмивки!

Животът на децата в детската градина трябва да бъде изпълнен с радостни моменти, да е разнообразен и вълнуващ. Стремим се да организираме развлечения, които емоционално да удовлетворяват децата и да ги правят щастливи. Развлеченията дават възможност на децата по лек и непринуден начин да разширяват познанията си, да активизират въображението и мисленето си, а когато това се случва в присъствието на родителите, радостта и удовлетворението са 100 процентови.

Благодарим за активността, креативността и страхотното творческо изпълнение на всички идеи!“

Силвия Стоянова

Директор ДГ 66 „Детски рай“