Ансамбъл „Загоре“ подари концерт на учениците от СУ „Железник“

В първия ден, след кратката есенна ваканция, учениците от СУ „Железник“ – Стара Загора, получиха вълнуващ подарък от Община Стара Загора и Ансамбъл „Загоре“ – красив Празничен фолклорен концерт, по повод Деня на народните будители. Нестабилното време наложи проявата да бъде на закрито. Препълненият форум с деца – в най-голямото училище в страната, „жужеше“ в очакване. Бурни аплодисменти, в знак на благодарност – възвестиха началото на празника. След кратко емоционално слово за най-българския празник – Деня на народните будители, поднесено от чаровните дванадесетокласнички Деси и Мони, програмата започна.

Гост на събитието бе, г-н Гино Гинов от Комисията по култура при Общински съвет Стара Загора. Музиката, песните и танците, изпълниха с възторг сърчицата на най-малките, които бяха и най-близо до изпълнителите. С искрящи, широко отворени очи и несдържана радост, те аплодираха всяко изпълнение. Кулминацията на празника настъпи, когато всички се хванаха на хорото , ръка за ръка с артистите от ансамбъла и то се разпростря чак до входа на училището. Вълнуващо емоционално преживяване, под звуците на прекрасната ни народна музика, което с думи не може да се опише!

Благодаря на директора на училището- г-жа Петя Лазарова и на педагогическия съветник – Траяна Кайрякова за съвместната работа и реализирането на тази чудесна проява, която децата, с такова вълнение съпреживяха, докосвайки се до изкуството на нашите талантливи певци музиканти и танцьори!

Благодарим ви , Ансамбъл „Загоре“! Благодарим и на Община Стара Загора !

Динка Генчева

председател на НЧ „Железник“