Стартира второто издание на Бизнес академията за предприемачи BASE в Стара Загора

39 участници ще развиват своите бизнес идеи в рамките на 12 седмици

На 2.11.2023 г. в Стара Загора започна второто издание на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE. Програмата е безплатна и се осъществява от Сдружение „IT Стара Загора“ в партньорство с Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) и с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

Основната цел на BASE е да насърчи начинаещи предприемачи с идея или скоро стартирал бизнес. В рамките на 12 седмици всички 39 участници ще се срещат с доказали се специалисти от бизнеса, които ще им предават знания в различни направления.

Накрая на обучението всеки от участниците ще подготви и представи индивидуален бизнес план за своя проект. Жури ще определи победителите по предварително зададени критерии, като най-перспективните проекти ще получат финансов стимул от предвидения награден фонд.

По време на откриващото събитие участниците бяха приветствани от Боряна Пейчева от „IT Стара Загора“, която е ръководител на BASE в града.

„Изключително е да видя, че има толкова много предприемчиви хора в Стара Загора и региона. След успеха на първата група през пролетта, сега сме още по-уверени, че предприемачеството в Стара Загора започва да се развива все по-устойчиво. Втората група е още по-голяма и се вълнуваме да преживеем историята на всеки един от вас“, сподели тя пред участниците.

Сред присъстващите беше и Надя Захариева, програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ към Фондация „Америка за България“, която е един от двигателите зад цялата програма.

Успех на участниците пожела и Александър Грозданов, проектен лидер на BASE.

След приветствията започна и първата лекция от програмата – „Увод в предприемачеството“. Тя беше представена от Грозданов, който е създател и изпълнителен директор на Dextrophobia Rooms. Той разказа повече за основните неща, които трябва да знае всеки бъдещ предприемач и сподели множество примери от личния му опит.

Проектите във второто издание на BASE в Стара Загора са в най-разнообразниобласти – литература, изкуство, фотография, психология, ръчно изработени подаръчни изделия, развлекателна индустрия, салони за красота, онлайн платформи и други.

 Участниците са хора с най-различен профил и възраст, като в групата се включват бъдещи предприемачи от Стара Загора, София, Казанлък, Димитровград, Плевен, Сливен и Севлиево.

Какво се случва с групата в Стара Загора можете да следите на социалните профили на Сдружение „IT Стара Загора“ във Facebook, LinkedIn и Instagram.

Допълнителна информация за BASE може да намерите на сайта на Бизнес академията за стартиращи предприемачи – www.baseprogram.bg.