„Място за срещи“ в града – да бъде!

Атрактивен флашмоб направиха част от участниците в Групата „С любов за Стара Загора”, сред които, разбира се, и аз! В пространството зад Универсалния магазин, където сега има „самодеен” паркинг, съвременните будители от групата, заедно с децата си, направиха сърце, заснето от високо с дрон и си пожелаха сбъдване на мечтата за….?!

Мечтата на Групата „С любов за Стара Загора” е тук да се оформи „Място за срещи” в града. Идеята е представена в Община Стара Загора и понеже и няма поставени искания за финансиране, е приета положително. Ентусиастите-естети от групата предлагат мястото да се оформи за разходки с рециклираните павета, както и с артистична настилка с форми на вълни, да се използват различни рециклирани настилки и да има артистични елементи между тях. С тухли да се оформи ниска сцена за различни изяви. Предвижда се и слънчев часовник като часовете ще бъдат от саксии с различни красиви растения. Ще има място и за мини-градина.

Идеята е зеленината и благоустрояването на Парк „5 октомври” /Градската градина/ да „прелее” в новото пространство естествено и естетски.

Посланието наше е за красота:

Искаме „МЯСТО ЗА СРЕЩИ” в Града!

Уляна Кьосева