На добър час на Йосиф Славов в Международния конкурс ОПЕРАЛИЯ

Да пожелаем на добър час на нашия сънародник – ЙОСИФ СЛАВОВ! – написа във Фейсбук оперната певица Мариана Цветкова.
ОПЕРАЛИЯ е от най-значимите международни конкурси в света. Тази година се провежда в Кейптаун, Южна Африка. Сред победителите през изминалите издания на конкурса от 1993 до 2022 година са Орлин Анастасов (през 1999 в Сан Хуан, Пуерто Рико) и Соня Йончева (през 2010 в Милано, Италия).
„Operalia е основана през 1993 г. от Plácido Domingo, за да открие и помогне за стартирането на кариерите на най-обещаващите млади оперни певци днес. Целта на Operalia е да привлече певци на възраст между 18 и 32 години, от всички видове гласове и от целия свят.
Всяка година конкурсът получава стотици кандидатури. Жури за предварителна селекция слуша всеки изпратен запис и избира най-добрите кандидати (между 30 и 40), които да участват в конкурса. Международното жури, председателствано от Пласидо Доминго, изслушва всеки от избраните участници в двата четвъртфинални дни. След това се избират двадесет участници, които продължават към полуфиналите, а десет певци се избират за финала. Четвъртфиналите и полуфиналите се провеждат под формата на прослушване, но финалният кръг се представя под формата на гала концерт под съпровода на оркестър.
Участието или дори спечелването на награда в този конкурс е само началото на връзката на всеки певец с Operalia. Тъй като журито се състои в по-голямата си част от международни оперни мениджъри и кастинг директори, тези изтъкнати журита често канят и ангажират някои от певците да участват в продукции, които се планират в съответните им театри.“
УСПЕХ, УСПЕХ, УСПЕХ, талантливо и красиво момче!!!!!!!
Звездата на Йосиф Славов изгря на сцената на Държавна опера-Стара Загора, където той участва в спектаклите на „Лучия ди Ламермур“, „Травиата“, „Фауст“.