„Будители през вековете“ посетиха ІХ ОУ „Веселин Ханчев“ – Стара Загора

„Учителите държат бъдещето на народа в ръцете си.“
Петко Славейков
📖📝За празника на Будителите децата от IX ОУ“Веселин Ханчев“ и ръководството на училището представиха нов подход и новаторство в разбирането на смисъла на думата „БУДИТЕЛ“. Идеята, възникнала едновременно в много съзнания, се осъществи под формата на филмовата продукция „Светлини на будителството – историите на…“, реализирана с помощта на ЗОНТА КЛУБ Стара Загора и колекция от образи в училищните стаи и коридори на не толкова известни като будители българки, допринесли за свободата, образованието и просперитета ни през вековете „БУДИТЕЛИ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ“ на Инър Уийл Клуб Стара Загора.
🖼️Като акцент на празничното настроение „БУДИТЕЛИ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ“ стартира с постоянна експозиция в училището с образите на пет българки и кратко експозе на тяхната история – Невена Азманова- Ханчева, Анастасия Тошева, Йорданка Филаретова, Райна Попгеоргиева, Екатерина Каравелова. Три от тези вдъхновяващи личности са неразривно свързани със Стара Загора.
🖌️В следващите седмици експозицията ще бъде допълнена с още десет личности, за обогатяване знанията на децата ни и на всички, които проявят интерес да се спрат пред всеки един образ и да се потопят в историята му!
🙏Благодарим на г-жа Мария Горчева – Неделкова – директор на IX ОУ“Веселин Ханчев“ за това, че прие ПЪРВАТА СПИРКА на нашия проект „БУДИТЕЛИ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ“ да бъде при тях!💖