Lumina park отваря вълшебна градина в София

На 27 октомври 2023 г. врати отваря първият Lumina Park у нас . Той е част от серия паркове, изгряващи за есенно-зимния период в 10 европейски града, сред които Познан, от където тръгва концепцията, Прага, Будапеща, Вилнюс и други. В София паркът ще предложи над 130 светлинни и 3 арт исталации, създадени от двама известни полски художници – Марта Мулава и Ярослав Козиара. Атракцията се разпростира на площ от 1,5 километра в Ботаническа градина – БАН. Всеки сезон, екипът създава преживяване с различна тема. За първата си година в София тя е „Вълшебна градина“.
 
Lumina Park ще работи всеки ден, с изключение на понеделник, от 27 октомври 2023 г. до края на февруари 2024 г. Работното време ще се променя според залеза на слънцето – след 18:30 на 27 и 28 октомври, а в най-тъмните месеци – от 17 часа, и ще затваря в 22:00. Времето в пределите на парка ще е без ограничение. Билети могат да се купят през сайта www.luminapark.bg
Повече информация за новата зимна атракция в София ще намерите приложена, а широка селекция снимки във висока резолюция, можете да изтеглите от този линк.