Световният ден на хляба отбелязаха в Детска градина №20 „Мир“

Детска градина №20 „Мир“ – гр. Стара Загора отбелязва с инициативата „Пътят на хляба“ – съвместна работа с родители на деца от група „Дъга“.

Отбелязваме го в знак на почит към хляба – свещен и изконен, той съпровожда целия жизнен цикъл на човека – от раждането до смъртта. Хлябът трябва да бъде съхранен и да присъства достойно на българската трапеза!

„Пътят на хляба“ започна още от миналата година с посяването на зрънцето, мина през жътвата и така до днешния ден, когато отбелязваме 16.10. „Световен ден на хляба“.

Детска градина №20 „Мир“ се включи в тази инициатива, като организира „Фестивал на хляба“:

  1. Съвместна работа с деца и родители: Шеф-готвач от известно заведение в град Стара Загора представи пред деца и родители замесването на хляб. Всички бяха впечатлени от уменията му и децата с голямо желание се включиха в месенето на тестени изделия.
  2. Изложба на хляб и тестени изделия – родителите на децата от трета група „Дъга“ – представиха здравословни хляб и тестени изделия, месеници и много сладки изкушения.
  3. Жури с председател г-жа Петя Копанова и членове – готвачите на детската градина оценяваха изделията на родителите. Впечатляващи бяха домашния хляб от лимец, баницата с жито и месеницата, които взеха призовите места.