„Още нещо за любовта“ показва Съюзът на учените Стара Загора

На 31 октомври 2023 г. от 18:00 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ Съюзът на учените – Стара Загора и Фондация „Будител на Стара Загора” организират безплатна прожекция на филма „Още нещо за любовта” на номинираната за Наградата „Будител на Стара Загора, 2023” Магдалена Ралчева

Още нещо за любовта“ е български игрален филм от 2010 година на режисьора Магдалена Ралчева, по сценарий на Георги Данаилов и оператор Александър Лазаров. Ролите изпълняват артистите Калин Врачански, Симеон Лютаков, Сепиде Делфоруз (Барджасте), Мария Статулова, Велко Кънев, Йосиф Шамли, Димо Алексиев и др.

Филмът е създаден по действителен случай. Историята ни пренася в 1945 г., когато младият д-р Иван Руменов, асистент на разстреляния от Народния съд проф. Александър Станишев (известен учен, хирург, създател на новата българска клинична хирургия, министър на вътрешните работи и народното здраве), е интерниран във Варна. Заминавайки за морския град, Руменов губи възможността да остане до жената, която обича, но печели място в сърцата на други добри хора. Там той се запознава с арменеца фотограф Дикран, любимец на целия град. Чрез Дикран д-р Руменов преоткрива истинското приятелство и радостта от живота.